Geloof in de zaak

Terugblik

24 mei 2011 - Bezoek High Tech Automotive Campus Helmond

Informatie over de bijeenkomst

Deze dag maakte we met Plateau een uitstap naar Helmond. In Helmond is inmiddels een zeer uitgebreid en wereldwijd gerespecteerde automotive campus ontwikkeld en actief.
Allerlei bekende automerken laten hun nieuwe ontwikkelmodellen in Helmond testen op kreukzones en veiligheid met de zogenaamde botstesten. De veiligheid van de toekomstige autorijders wordt hiermee op een hoger plan gebracht.
 

In de voorruimte van het auditorium werd het Plateau gezelschap zeer gastvrij onthaald door de medewerkers van de campus. De catering van restaurant De Steenoven stond garant voor een lekker drankje bij ontvangst.
 

Om 18:00 uur werd het gezelschap doorgeleid naar het auditorium van HTAC.  De voorzitter, Mirjam Bodewes, heette de aanwezigen van harte welkom. Daarna leidde Jean-Paul van Oijen de beide sprekers in, te weten:
Dhr. Pieter Noordzij, manager investeringsbevordering Brainport Development en betrokken bij de ontwikkeling van de High Tech Campus Eindhoven en de HTAC te Helmond. Hij hield een presentatie over campusontwikkelingen en de ontwikkeling van bedrijven van/op de HTAC. De Nederlandse automotive industrie is niet echt zichtbaar maar op een aantal terreinen staat zij zeker haar mannetje. Dat is met name zichtbaar in onze eigen regio waar een aantal partijen bezig is met de nieuwste ontwikkelingen.

Klik hier voor de presentatie.
Dhr. Jan Wouters, directeur van European Centre for Mobility Documentation (ECMD) gevestigd op de HTAC, gaf een presentatie over de ontwikkeling en de toekomst van elektrisch rijden. Begin 1900 was het nog maar de vraag welk aandrijfsysteem het zou worden:  de verbrandingsmotor of de elektrische aandrijving. Het aanboren van vele oliebronnen zorgde voor de omslag. Vandaag de dag is het wellicht juist het tekort aan olie dat wéér voor een omslag zal zorgen.

Klik hier voor de presentatie.
 

Tijdens de presentaties werd in de aanpalende ruimte alvast het goed verzorgde warm en koud buffet opgesteld. De aanwezigen hadden inmiddels wel trek in al dat lekker.

Het jaarthema ‘de nieuwe realiteit’ werd vandaag op de HTAC op een treffende wijze geraakt in de kern: de ontwikkeling van intelligente auto’s – elektrisch rijden niet ver weg meer…………..

Het verslag


 

De foto's