Geloof in de zaak

Terugblik

1 juni 2012 - bezoek Floriade met aansluitend asperges eten

Informatie over de bijeenkomst

Op vrijdag 1 juni 2012 gingen we met Plateau naar de Floriade 2012 Wereld Tuinbouw Expo, in Venlo.     
 

Het verslag

Vrijdag 1 juni jl. stond alweer de 4e activiteit van Plateau Eindhoven op de kalender: een bezoek aan De Floriade met aansluitend een aspergediner bij Hostellerie De Hamert. Op papier een aantrekkelijk programma, maar in de praktijk nog mooier!

Bijna traditioneel vertrok het gezelschap vanaf het parkeerterrein bij ‘t Stadspaviljoen in Eindhoven. Met 46 deelnemers (!) verplaatste de bus zich naar De Floriade in Venlo. Het bestuur had wederom tijd ingeruimd om elkaar beter te leren kennen. Deze keer was er – zoals het hoort - allereerst volop aandacht voor de genodigde relaties van Plateau.


Op de snelweg van Eindhoven naar Venlo mochten de Plateaurelaties zich vanuit de cockpit/het gangpad voorstellen aan een aandachtig gehoor:
- Wie ben ik (zakelijk en privé);
- Wat voor werk doe ik?
- Introductie bedrijf en de producten.
Precies voor de afslag ‘Floriade’ vanaf de A67, was iedereen aan het woord geweest. Over planning gesproken………


Wat opviel bij aankomst Floriade, was dat alles logistiek en facilitair goed geregeld was. Grote parkeergelegenheid voor zowel personenauto’s als touringcars. Bij de kassa ontving iedereen het entreebewijs, inclusief toegang tot de Gondola kabelbaan. Een kabelbaan die

vanuit Oostenrijk hier werd geinstalleerd en na De Floriade-periode dienst gaat doen in een Oostenrijks skigebied.


Vanuit de kabelbaan kon je heel aardig het complete Floriade-gebied overzien. Daarna was het Plateau-gezelschap te herkennen aan de koptelefoon, audiobox en de gezellige gezichten. De audiobox zorgde voor de juiste achtergrondinformatie bij het park en de diverse items/gebouwen/exposities.

Bijna 4 uur vertoefde Plateau op De Floriade. Rond de klok van 18:30 uur reed de bus richting Wellerlooi om daar gastvrij ontvangen te worden door dhr. Roger Smits van Hostellerie De Hamert.

Op een prachtige locatie, met uitzicht op De Maas, konden we genieten van een goede wijn, hét aspergediner van Nederland en elkaars gezelschap.
Conform de planning, vertrokken we om 20:30 uur naar Eindhoven. In de bus was het de beurt aan Plateau-leden die tijdens de vorige activiteit nog niet in de gelegenheid waren geweest om zich te presenteren aan de microfoon. Weer was de A67 het decor.

 

Uit de reacties op het einde van de dag, maar ook daarna, mag het bestuur opmaken dat Plateau Eindhoven volop scoort met deze programmering, met het aanhoudend programmaonderdeel ‘Wie zijn wij en wat doen wij?’ en met de herpositionering van de vereniging.

Het slechte nieuws is nu: deze activiteit De Floriade is voorbij………………..

Het goede nieuws luidt: op zaterdag 1 september 2012 staat een geweldige 5e activiteit voor de deur: Zeilen op het IJsselmeer voor alle leden, voor onze levenspartners en voor genodigde relaties!

 

Hieronder een foto-impressie:

De foto's