Interview met Arthur van Houts

Fiscalist Van Houts wil kwaliteit waarborgen  

Bij binnenkomst denkt Arthur van Houts (53): ervaring opdoen en daarna verder kijken. Drie decennia later zit hij nog steeds bij De Wert accountants & belastingadviseurs.

Van Houts helpt de ondernemer met drie fases: start, groei en afscheid. Van fiscaal-juridische vraagstukken tot HRM- en pensioenadvies. Iedereen binnen De Wert gebruikt zijn expertise om ondernemer – of particulier – te helpen.

De samenwerking werkt wel twee kanten op, zegt Van Houts. ,,Wij kunnen niet ruiken wat er speelt en de klant weet niet op welke manier we hem het beste kunnen helpen.” Social media is daarin belangrijk. ,,Zo kunnen wij soms vroegtijdig inspringen en meedenken.” Maar het liefst zit hij aan tafel.

Van puur fiscalist tot vennoot. Van Houts maakt in dertig jaar flinke stappen. Hij durft met de broers en tevens eigenaren Henk en Wim de Wert (inmiddels teruggetreden) te mijmeren over de toekomst. Dat levert hem toetreding op tot de maatschap, in 1999.

Ook is Van Houts voorzitter van de studiekring voor Register Belastingadviseurs Zuidoost-Nederland, lid bij de Commissie Kwaliteit Fiscaal van netwerkorganisatie SRA en schrijft hij opiniestukken in het Eindhovens Dagblad. ,,Ik wil graag kwaliteit waarborgen.”  

Lokaal

Na een onderbreking van enkele jaren is Van Houts sinds 2017 lid bij Plateau Eindhoven. ,,We hebben allemaal een gemeenschappelijk belang, want vaak spelen dezelfde vraagstukken”, zegt hij. En bovendien: ,,Ik houd enorm van het lokale karakter van Plateau.”

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat